Translate

søndag 28. april 2013

Åteplass

Har jo ett ønske som de fleste naturfotografer om å ta bilde av rovfugler. Men for å få til det så må en opp av go'stolen og ut. Har jo tatt bilder en stund nå men aldri satset skikkelig føler jeg. Vil ha noe mer enn bare kjøttmeis og Linerle. Vil også gjøre dette selv. Syntes det er mer gøy med litt utfordring enn å leie en plass der det er fugl. Har alt av utstyr som en trenger til sånt, utenom en svær kanon av ett lyssterkt objektiv. Det er for dyrt, og brukt er jo nesten umulig å få tak i. Tenker da på 500 f4 f.eks.

Jeg kjenner en som eier en del skau, å fikk lov til å bruke en plass der. Ca 5 uker gikk uten at noen hadde vært i nærheten engang. Det var mye snø den gang, men kunne ikke se ett eneste spor. Jeg begynte å miste trua. (Litt utålmodig kanskje?) Syntes kanskje ikke det var rette plassen. Så jeg flytter til en annen plass jeg egentlig hadde sett meg ut først, men det er litt langt. Kjøreturen tar ca tre kvarter, å så er det ett stykke å gå etter det. Nå er jeg hvertfall litt unna menneskeheten. Plassen jeg har sett meg ut ligger litt opp på en fjelltopp. Så jeg kjenner jeg lever etter å ha kommet meg opp dit.

Ja her er det bra tenker jeg. Legger fra meg åte å håper på det beste. Her er det også så mye snø at jeg vet ikke åssen jeg skal få satt opp kamuflasjeteltet. Kan jo ikke bare sette det opp på snøen og stå inni der med snø opp til livet. Jeg ser først om det kommer noen ned på åte før jeg ordner med kamuflasje.
Åte på plass
Jeg er å kikker ca en gang i uka. Men nei, den er urørt.
Jeg lar det gå 2 uker å er litt optimist, så jeg tar med meg en Mår og ett lammelår hvis åte skulle være borte. Det trang jeg ikke for ingen har vært her denne gangen heller.
Vel, nå er det nok av mat der hvertfall.
Jeg lar det gå nok en gang ca 2 uker. Ikke noe denne gangen heller. Hadde vært noen å snuset på reven da. Jeg gjetter på Elg, for det var store spor.
Tiden går, å det skjer ikke noe. Nå er det slutten av april og jeg tenker mer på andre ting. Orrfugl! Vet om en plass det skal være leik. Aldri vært med på det så jeg gledet meg. Men så får jeg høre av andre som har vært der at det er helt dødt. Ikke en fugl å se. Det er sannsynlig hogd for mye der.

I dag vender jeg tilbake til åte. Men hvor er Måren??? Lammelåret??? Å Reven da? Jo der ser jeg den, 10-12 meter lenger bort enn der jeg la den. Den er helt ribbet. Det ligger små pelsbiter overalt. Det er kun hale og hue igjen på den. All innmat er borte. Ribbeina og ryggraden er jo gnagt helt reint.
Jeg legger Kamera fra meg (selvfølgelig) å går for å studere reven, da jeg plutselig hører ett sinnsykt hyl over hue mitt. Jeg kikker opp å ser ett vanvittig vingespenn. Jeg tenker ØRN!!!!! Men det var nok en Musvåk. Den hang i lufta over meg mens den hylte 3 ganger før den seilte avgårde. Lyden er som tatt fra en skrekkfilm altså. Jeg kjenner pumpa jobber nå ja.
Fikk meg en lærepenge der altså. Skal aldri være så uforsiktig igjen. Nå skal jeg få opp ett skikkelig skjul. Har virkelig fått trua igjen.

 
Oppspist Rev
 På vei ned igjen så er det ingen sti. Det er ikke folk her. Ser ikke ut som mennesker noen gang har vært her. Allikevel inne i trangeste skauen finner jeg noen sirkler på en fjellvegg.
Lurer på hvem som har laget det? Når er det laget? Hva betyr det? De er perfekt laget ser det ut som.

Sirkler i fjellvegg

Før jeg satt meg i bilen på vei hjem kom jeg over en sjelden fugl.
Eneste fuglen jeg har fotografert på lange tider. Håper den trenden snur.

Sjelden fugl.2 kommentarer:

  1. En Kjøttmeis er bedre enn ingen fugl :-) Har aldri forsøkt meg med åteplass, men det er sikkert en tålmodighetssak å få det til, du får fortsette til vinteren igjen.

    SvarSlett
  2. Hei Jarle!

    Artig å følge med på historien din om hvordan du har strevet med å få til en åteplass. Som Robert sier, - du får planlegge skikkelig til neste sesong så blir nok sjansene store for at du skal lykkes. Hvis du skal benytte kamutelt kan det være kjekt å finne en plass inntil et tre som tar av litt for snøen så ikke teltet kneler. Merkelig med de sirklene på fjellveggen. Hvis jeg var deg tror jeg at deg ville ta kontakt med en ekspert som kan komme med en forklaring på dette som tydelig er menneskeskapt. :) PS. Så først i dag at du har kommentert blogginnlegget mitt av 24.4.2012!

    SvarSlett

Hei.
Takk for at du kikker innom bloggen.
Kommenter gjerne innleggene.
Mvh Jarle